Thema’s versieren voor tieners – Budgetideeën!

ls de slaapkamer van je tiener rommelig en rommelig is en ze dringend een make-over nodig hebben, maar je hebt een beperkt budget, dan zijn hier enkele geweldige decoratie-ideeën decorvloer goedkoop laminaat die de bank niet kapot maken. Het bijwerken van hun bestaande meubels, het toevoegen van gecoördineerde opslag- en decoratieartikelen in moderne kleuren is de juiste keuze. Volg het advies en de tips hieronder en je zult elke kamer decoreren, niet alleen die van je tiener!

kleuren –

Ontdek de drie favoriete kleuren van je tiener.
Kies een primaire en een secundaire kleur (wit, chocolade of zwart zijn goede keuzes), en een accent- of highlightkleur voor accessoires zoals rood, roze, zilver of blauw.
Sommige moderne combinaties zijn zwart, wit en zilver, chocolade, wit en roze, en wit, chocolade en rokerig lichtblauw.
TIP – Bij het decoreren is de basisregel om een ​​thema te verenigen, om een ​​element van elk stuk bij elkaar te passen. Het meubilair moet dezelfde kleur hebben en op elk stuk bijpassende handgrepen hebben om een ​​uniforme look te geven, zelfs als de stijl van het meubilair anders is.

Meubilair –

Welke bestaande meubels heb je in de kamer van je tiener? Als het nog in goede staat is, kan het waarschijnlijk worden bijgewerkt. Als dat niet het geval is, hebben de meeste liefdadigheidswinkels goedkope meubels van goede kwaliteit die alleen moeten worden bijgewerkt (hout is het beste omdat het gemakkelijker te schilderen is).

Verf alle meubels die niet bij elkaar passen in de primaire kleur om de look te verenigen.
Gebruik halfglanzende verf en vervang alle meubelgrepen door metalen of roestvrijstalen exemplaren voor een moderne eigentijdse look.
TIP – Als al uw meubels zijn gemaakt van laminaat of een gecoat materiaal, moet u de meubels eerst in een speciale primer schilderen om de nieuwe verf te laten hechten. Vraag uw plaatselijke verfwinkelbediende om advies over welke primer het beste is. Voor houten meubelen die al geverfd of gevernist zijn, moet u eerst de glanzende afwerking wegschuren voordat u gaat schilderen, anders zal de nieuwe verf niet goed hechten. Gebruik een elektrische schuurmachine om de snelste resultaten te bereiken.

Muurkleur –

Verf alle muren wit, behalve één kenmerkende muur die je een lichtere tint van de accentkleur gaat schilderen.
Als je meubels wit zijn, schilder dan alle muren om de meubels te contrasteren.
Als uw meubel bijvoorbeeld van chocolade is en uw accentkleur rookblauw, dan moet de muurkleur twee of drie tinten lichter zijn dan de werkelijke accentkleur.
Zorg ervoor dat u uw muren schoonmaakt en eventueel behang verwijdert.
De kenmerkende muur moet zich tegenover de deur bevinden als deze geen raam heeft, of een van de muren aan de linker- of rechterkant. Het maakt niet echt uit, zolang het maar niet de muur met de deur of het raam is.
TIP – Een ander heel cool idee (hoewel je budget het misschien niet toelaat) is om behang op de opvallende muur te gebruiken in plaats van verf. Er zijn tegenwoordig een aantal geweldige ontwerpen met een hoge textuur en 3D-ontwerpen die online en in woonwinkels beschikbaar zijn.